Contactgegevens

Broekveldselaan 9
2411 NL Bodegraven

Postbus 52
2410 AB Bodegraven

Kaas met het rijkste smaakpalet.

Na jaren van praten, overtuigen en verbinden met zijn mede-veehouders heeft de daadkrachtige en visionaire Jochem Blaauboer het voor elkaar: In het West-Friese dorpje Lutjewinkel opent de grootste coöperatieve zuivelfabriek van het land. Hij is ervan overtuigd dat je alleen van de allerbeste melk, de lekkerste zuivel kunt maken. En alleen door samen te werken, kun je echt succesvol zijn.

Jaren van onstuimige groei, fusies en technologische ontwikkelingen in het altijd roerige Nederlandse zuivellandschap dienen zich aan.
Maar de kaasmakerij van Lutjewinkel blijkt zelfs daartegen bestand en viert in 2016 het 100-jarig bestaan. Het jubileum mag gevierd worden en dus steken de kaasmakers en kaasmeesters de koppen bij elkaar voor waarschijnlijk de meest bijzondere kaas uit de historie van de zo succesvolle kaasmaker: Lutjewinkel1916.

Onze missie

Met iedere hap meer momenten van geluk creëren.

Wij geloven dat onze kwaliteit echt iets toevoegt aan het leven van mensen. Dat die kwaliteit echt verschil maakt, het is niet zomaar een stuk kaas: het is een speciaalkaas. Iedere hap opnieuw is een belevenis en brengt mensen een goed gevoel. Iedere hap brengt een stukje geluk.

Onze
merkwaarden

Kwaliteit

Bij Lutjewinkel1916 streven we altijd naar de beste kwaliteit. Dit begint met de kwaliteit van de melk, de allerbeste 100% Noord-Hollandse weidemelk en voert door tot de keuzes die we bieden aan onze consument, gebaseerd op kwalitatief onderzoek in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse universiteit. We willen heel Nederland deze grootse kaasbelevenis te laten ervaren. Ons streven naar kwaliteit heeft geleidt tot het winnen van meerdere awards en smaakt uiteraard naar meer.

Samenwerking

Bij Lutjewinkel1916 geloven we in samenwerking. Zoals Jochem Blaauboer al bij de oprichting van de grootste coöperatieve zuivelfabriek van het land in Lutjewinkel ervan overtuigd was dat je alleen door samenwerking succesvol kan zijn, geloven wij dit ook. Mensen complementeren elkaar, maar kunnen elkaar ook zeker inspireren. Hierdoor wordt werk beter en, zeker niet onbelangrijk, ook leuker. We voeren dit door in de hele keten. Van de boeren tot aan het hoofdkantoor en van de kaasmeesters tot de sales medewerker.

Vakmanschap

Lutjewinkel1916 is gebouwd op vakmanschap. Al meer dan 100 jaar is de kaasmakerij van Lutjewinkel de plek waar kazen vakkundig bereid worden in de grootste kaasvaten tot maar liefst 16 kilo kazen. De speciale receptuur en de allerbeste 100% Noord-Hollandse weidemelk zorgen tot op de dag van vandaag voor de rijke en karakteristieke smaak van onze kaas. Dit vakmanschap is zichtbaar door de hele keten, van de melkveehouders tot de verkoopmedewerkers. Alle werkzaamheden worden verricht door specialisten vanuit kennis voor ieders vakgebied.

Passie

Bij Lutjewinkel1916 hebben we een passie voor kaas. We maken erkende streekkaas met ware liefhebbers van Hollandse kaas. Kaas is Nederlands erfgoed en daar maken wij met trots deel van uit. We geloven dat onze kaas meer geluksmomenten kan brengen in het leven van mensen en dat is precies waar wij passievol aan werken.

Beschermde Oorsprongs Benaming

Erkende streekkaas

De (48+) Lutjewinkel1916 kaas is door de Europese Unie erkend als streekkaas met een Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Dit betekent dat Lutjewinkel1916 kaas alleen door Noord-Hollandse kaasmeesters in Noord-Holland gemaakt mag worden. En dan ook nog alleen van de allerbeste Noord-Hollandse melk. Je vindt het Lutjewinkel1916 assortiment bij de echte kaas- en foodspecialisten. Zij laten je graag het rijke smaakpalet van Lutjewinkel1916 ervaren! Bekijk onze verkooppunten.